vrijdag 20 juni 2014

171/365



David aan het werk op de filmset van 'Under Milk Wood'



Deze voormiddag volgden we de kust van Broad Haven tot Fishguard waar we picknickten. Onderweg stopten we in Solva, waar we terecht kwamen op de filmset voor de verfilming van Under Milk Wood, een hoorspel, van de plaatselijke schrijver-dichter Dylan Thomas. 
Dylan Thomas wordt als een van de belangrijkste Britse schrijvers aanzien. Hij stierf in 1953 op 39 jarige leeftijd in New York aan de gevolgen van overmatig drankmisbruik in combinatie met zijn suikerziekte.  
Het hoorspel Under Milk Wood kende in 1954 een gigantisch succes in Amerika.  In 1973 werd het voor de eerste maal verfilmd met hoofdrollen voor Richard Burton, Elisabeth Tayor en Peter O’ Toole. 
Straks beginnen de opnames van een remake…
De Beatles plaatsten een afbeelding van de schrijver op de hoes van hun  Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band LP. 
Hugo Claus vertaalde het stuk in het nederlands.
"Onder het melkwoud" is een universele vertelling, vindt Jan Decleir. Eén dag in het leven van een dorp, met al zijn personages, gewoontes en geheimen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dylan_Thomas

Na Solva bezochten we St David’s met zijn prachtige kathedraal. De bouw begon in 1180 en werd pas voltooid in de loop van de 14de eeuw.

Na onze lunch wandelden we langs steile rotskliffen rond Dinas Head, ook wel Dinas Island genoemd. Het gehele gebied is onder beheer van The National Trust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten