zaterdag 6 december 2014

340/365


Beschilderde glasbollen

Vandaag maakte ik wat foto’s van de beschilderde glasbollen die gisteren op de
O.-L.-Vrouwemarkt werden geplaatst. De kunstenaar die de glasbollen beschilderde heet Kristof Santy en stelt momenteel op 2 plaatsen tentoon o.a. in de K-Trolle in de Scharestraat in Roeselare en de 4AD in Diksmuide.

Kristof Santy
Kristof Santy (1987) is leerling schilderkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Roeselare.
In zijn werk probeert hij een spanning te veroorzaken tussen de figuren en hun omgeving. Hij creëert vanuit een onderbewuste fantasie een surrealistisch beeld.
Aan de kijker vertelt hij een fantasierijk verhaal dat baadt in de obscuriteit
.





Kunstige glasbollen tegen zwerfvuil
In het kader van het Urban Art project nam Kristof Santy twee glasbollen op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt onder handen. "Via dit project maken we niet alleen het straatbeeld aantrekkelijker, maar mikken we ook op meer respect voor de glasbollen. Hopelijk wordt er zo minder zwerfvuil gedumpt", vertelt jeugdschepen Michèle Hostekint (sp.a). "Het is de bedoeling dat stap per stap alle glasbollen in de stad in een creatief jasje worden gestopt." Kristof zelf vond het schitterend. "Heel wat anders dan schilderen op doek", zegt hij. "Maar het resultaat zit wel goed." (CDR)
(Het Laatste Nieuws)


De Onze-Lieve-Vrouwemarkt beschikt ongetwijfeld over de mooiste glasbollen van de stad. Kunstenaar Kristof Santy (27) transformeerde twee glasbollen tot unieke kunstwerken.
Dat deed hij in het kader van het Urban Artproject dat het stadsbestuur vorig jaar lanceerde. ‘Ik probeerde vooral met perspectief te werken, zodat de mensen de neiging zouden hebben om er eens rond te wandelen’, vertelt Santy. ‘Ik heb er veel werk aan gehad, meer dan ik had gedacht.’
Andere volgen
Schepen van Jeugd Michèle Hostekint (SP.A), die het Urban Artproject gelanceerd heeft, is alvast tevreden met het resultaat. ‘Dit is een proefproject, maar ik ben er zeker van dat we het zullen uitbreiden naar andere glasbollen. We willen meer dan twee glasbollen per jaar aanpakken’, zegt de schepen.
Dit project heeft volgens haar twee functies. Het grijze straatbeeld opfleuren en sluikstorten tegengaan. ‘Hopelijk zet een mooie glasbol mensen aan om de site proper te houden.’
De Onze-Lieve-Vrouwemarkt werd als eerste aangepakt omdat het sluikstortprobleem daar het grootst is.
(Het Nieuwsblad)












Geen opmerkingen:

Een reactie posten